Home » Nieuws

NIEUWS

 

 

Update Moskee Sierra Leone 

 

Update: Bouw van de moskee Sierra Leone

Assalamoe aleikoem wRwB donateurs,

Wat is er nu al gebouwd;
De foto's zijn 7 mei 2022 gemaakt, tijdens de bouwwerkzaamheden. De moskee wordt tegen een heuvel aan gebouwd. Het deel aan de onderkant van de heuvel, tussen de pilaren, kent 2 bestemmingen. Een gedeelte is bestemd voor de school/madrassa voor zowel kinderen als vrouwen. Deze school heeft al muren dat verder nog ingericht moet worden. Het andere deel is bestemd voor de opbaring en rituele wassing van de overledenen.

Wat moet er nog gebouwd worden;
Het deel boven de school waar nu het cement wordt gestort is de begane grond en daarmee ingang van de moskee. Hierboven zal in shaa Allah de rest van de moskee gebouwd gaan worden.

Wat is er ingezameld;
In de Ramadan is er met jullie hulp €5.249 euro opgehaald. Om verder te bouwen en de grootste wens van deze gemeenschap in Sierra Leone te vervullen is er nog €7.751 nodig. Met dit bedrag kan moskee Kala Musa worden afgebouwd.

Wordt Donateur of help met een eenmalige gift!

Blijf deze Sadaqah Jariyah steunen met de hulp van Allah swt. Help en doneer via de link;

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=FF3EjT9KHnN5H0AhmAqi47uzv4hXFziM

Jazak'Allah ghair 🤲🏾

 

 

UPDATE IFTARPROJECT MARRAKECH 

Op de 27e avond van de Ramadan is traditioneel couscous geserveerd voor de mensen die afgelopen maand via het Iftarproject in Marrakech voedsel ontvingen. Dit werd zeer gewaardeerd Alhamdoelilah. Moge Allah al hun en jullie gebeden en dua's verhoren Amin.

 

 

STAND OP DE EID BAZAAR IN AMSTERDAM

Op 24 april 2022 hebben onze vrijwilligers met een stand op de Eid-Bazaar in Amsterdam, met diverse mooie Eid- cadeaus 1400 Euro opgehaald voor moskee Musa Kalaa in Sierra Leone.

 

 

IFTAR PROJECT MARRAKECH 2022 BEHAALD 

Assalaam alaikoem wRwB lieve mensen,


Het doel van het Iftarproject in Marrakech is behaald. Wij willen alle donateurs bedanken voor hun giften. Hiermee helpen jullie vele mensen de Ramadan door te komen in shaa Allah. Moge Allah swt iedereen belonen voor zijn of haar Sadaqah in deze heilige maand🤲🏽


Jazak' Allah ghair❤️

 

 

Tussenstand Iftarproject Marrakech

Alhamdoelilaah, de eerste 10 dagen in de maand Ramadan hebben vele vrijgevige mensen gedoneerd. We zij er nog niet lieve mensen. Wij hebben jullie steun hard nodig!
Nodig €2400
Gedoneerd €1002
Nog nodig: € 1398
Steun deze mensen om de Ramadan door te komen met een iftar in shaa Allah 🤲🏽 Jazak'Allah ghair

Doneer of deel:
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=TAST9tFYJssayCCRLpieexRr5n5QinHg

 

 

Uitdelen Ramadan Voedselpakketten Marokko 2022

Wij willen alle donateurs enorm bedanken voor hun vrijgevigheid. Alhamdoelilah heeft dit er voor gezorgd dat er voedselpakketten zijn uitgereikt aan hen die het nodig hebben. In de volgende Youtube-film kunt u hoe dat is gebeurd;.

https://youtu.be/COHd3WIqf54

Jazak'Allah gair. Dank voor uw steun!

 

 

 

 

TUSSENSTAND MOSKEE SIERRA LEONE 

Met een eerste voorschot van 1000 euro is er ijzervlechtwerk en zakken cement aangeschaft voor de nieuwbouw van moskee Kala Musa in Allen Town, een deelgemeente van de hoofdstad Freetown in Sierra Leone. Uw donaties zijn van harte welkom in Shaa Allah om de bouw te vervolgen.

Help mee aan de bouwen in sha Allah🤲. Doneer of deel dit betaalverzoek met uw familie, vrienden en collega's;

Alle beetjes helpen! U kunt het bedrag zelf aanpassen en met elke bank in Nederland betalen;

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=AFS7h4Bwl8QV3tQc7ja7DrpxD4gj88Qg

Jazak'Allah gair. Dank voor uw steun

U kunt uw donatie ook overmaken op:

ING: NL26INGB0008383262 o.v.v. Moskee Sierra Leone 

Stichting Baraka4Hulp.

 

 

 

DOEL BEHAALD VOOR RAMADAN VOEDSELPAKKETTEN ACTIE 2022

Dankzij onze vrijgevige Ummah is € 1352,- ingezameld voor de gezinnen in Marokko.

Door jullie steun kunnen wij deze gezinnen hun vasten laten verbreken tijdens de iftar, wat een mooie zegening insha'Allah!🤲

 

 

 

TUSSENSTAND RAMADAN VOEDSELPAKKETTEN

Het einddoel is 50 gezinnen te voorzien van een voedselpakket in de Ramadan. Wij gaan uit van € 25 per pakket. Einddoel is €1250, waarbij wij tot nu toe €1000 hebben opgehaald. Wie helpt mee om het resterende bedrag van €250 te behalen?

Alle beetjes helpen! U kunt het bedrag aanpassen en met elke bank in Nederland betalen;

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=q6ofnb8atL2UC69GQu52BBNuGS2e8aSt

Jazak'Allah gair. Dank voor uw steun! 

 

U kunt uw donatie ook overmaken op:

ING: NL26INGB0008383262 o.v.v. Ramadan pakket

Stichting Baraka4Hulp.

 

 

 

UPDATE MOSKEE SIERRA LEONE 

Voor het mooie verzoek om de mensen in Sierra Leone te steunen met de bouw van een moskee,  volg hier hun vorderingen.  Alhamdoelilah is er een start gemaakt met de bouw, zie  foto hieronder. Meer weten of wilt u helpen? Ga naar ons doneer pagina.

 

 

 

UPDATE BOUW MOSKEE MAROKKO 2021

Moskee El Baraka in Oulad Saïd, Marokko

Voor een kleine plattelandsgemeenschap in Oulad Saïd hebben wij geld ingezameld voor de bouw van een kleine moskee. In het dorpje zijn weinig voorzieningen. De lokale bevolking bestaat voornamelijk uit boeren en velen leven nog onder primitieve omstandigheden. De moskee zal tevens dienen als een centrum/community voor de dorpelingen voor onderlinge hulp. 

Wij hebben Alhamdoelilah dank zij uw donaties, de start van de bouw van de moskee mogelijk gemaakt voor een bedrag van 32.717,55 euro. Met dit geld is de fundering en de begane grond gebouwd. Helaas is de bouw van de moskee tijdelijk stop gezet nadat de bouwinspectie tot de conclusie kwam dat deze niet voldeed aan de bouwvoorschriften. De aannemer moet nu alle afgekeurde onderdelen  herstellen. Wij blijven de vorderingen van de bouw van deze moskee volgen en zullen bijtijds een follow-up geven.

 

Ramadan 2020 Update bouw moskee

Assalamoe aleikoem wR wB, Ramadan Moubarak!

 

Allereerst willen wij iedereen in shaa Allah veel sterkte en gezondheid toe wensen tijdens deze Corona crisis. Moge Allah swt jullie en jullie geliefden bescherming geven en gezondheid  schenken.

Tijdens deze Ramadan willen wij wederom jullie aandacht vragen voor een van onze projecten, namelijk de verdere bouw van een moskee met een leslokaal voor een plattelandsgemeenschap in Oulad Saïd in Marokko. De moskee zal tevens ook dienen als een centrum/community voor de dorpelingen voor onderlinge hulp. De fundering is al gebouwd en de nodige materialen zijn door uw steun gekocht. De stichting is nog bezig met het inzamelen van geld en hebben in het afgelopen anderhalf jaar €31.193 opgehaald, maar wij zijn er nog niet! Jullie steun is hard nodig om dit voor de dorpelingen te kunnen realiseren In Shaa Allah. Laat je ook inspireren door het goede handelen tijdens de Ramadan.

 

Wilt u  helpen de verdere bouw mogelijk te maken In Shaa Allah, steun de stichting om gedurende deze gezegende maand van Ramadan geld in te zamelen voor de verdere bouw van de moskee, om deze Sadaqah Jariyah (eeuwig durende liefdadigheid) mogelijk te maken.

Wilt u verder mee bouwen aan een Moskee? 

 

U kunt uw donatie overmaken op:

ING: NL26INGB0008383262 o.v.v. Moskee

Jazak'Allah gair. Dank voor uw steun! 

Stichting Baraka4Hulp.

 

 

 

Transport Winterkleding Zuiden van Marokko december 2019. Project is inmiddels behaald!

Voor de arme bevolking in het Zuiden van Marokko hebben wij ruim 17 bigbags ingezameld met winterkleding waaronder warme jassen, truien, vesten, broeken, mutsen, sjaals, sokken en fleece dekens. De kleding is transportklaar gemaakt. Wij vragen jullie om een donatie om de transportkosten naar Marokko mogelijk te maken. Hiervoor hebben wij 450 euro nodig. Steun ons om dit gezamenlijk mogelijk te maken in deze koude winter maanden.

 

Stand op het Queens Only Event in de Koning

Zondag 23 september staan wij met een stand op het Queens Only Event in de Koning. Zie de foto voor de contactgegevens. Wij geven daar informatie over onze goede doelen en verkopen mooie producten om daarvoor geld in te zamelen. Wij zien jullie  graag op het Queens Only Event.