SADAQAH JARIYAH DOORLOPENDE LIEFDADIGHEID 

"Wie voor Allah een moskee bouwt, al is het gelijk aan of kleiner dan een nest van een vogel, Allah bouwt voor hem een huis in het Paradijs".

PROJECT BOUW MOSKEE IN SIERRA LEONE 2023

Wij hebben een mooi verzoek gekregen van een kleine gemeenschap hen te ondersteunen bij de bouw van een nieuwe moskee, omdat de oude moskee in een dusdanige staat verkeert, dat het niet meer gerenoveerd kan worden. Onder de moskee wordt tevens een school gebouwd voor de lessen aan o.a. de kinderen en vrouwen. En tevens komt er een ruimte voor de opbaring en rituele wassing van de overledenen. De gemeenschap in Sierra Leone hoopt op onze steun voor de verdere bouw van de moskee.

ALHAMDOELILAH HET DOEL IS BEHAALD 

Jazak'Allah gair. Dank voor uw steun! 

Stichting Baraka4Hulp.

 

IFTAR PROJECT MARRAKECH 2022

Assalaam alaikoem wRwB lieve mensen,
Het doel van het Marrakech iftarproject is behaald. Wij willen alle donateurs bedanken voor hun giften. Hiermee helpen jullie vele mensen de Ramadan door te komen in shaa Allah. Moge Allah swt iedereen belonen voor zijn of haar Sadaqah in deze heilige maand🤲🏽
Jazak' Allah ghair❤️

 

 

RAMADAN VOEDSELPAKKETTEN MAROKKO 2022

Ramadan is in aantocht in shaa Allah en wij kunnen dit jaar eindelijk zonder beperkende maatregelen samen met onze familie en vrienden iftar houden.  Daar zijn wij heel dankbaar voor. ‘Zie je het al voor je al die mooie gedekte tafels met veel overvloed!’

In Marokko zijn vele gezinnen die zowel in armoede leven, als dat zij afgesloten in de bergen wonen. Hulp bereikt deze mensen nauwelijks, omdat ze te ver en afgelegen wonen. De coronacrisis heeft hun situatie nog meer verergerd, waardoor zij niet of nauwelijks voldoende geld hebben om inkopen voor de Ramadan te doen. Daarom willen wij broeder Boualem Mourad steunen, die deze gezinnen wel weet te bereiken https://youtu.be/5Aro9l-9CFU  , door hun te helpen met basis benodigdheden voor de iftar (o.a. olie, meel, suiker, dadels, kruiden, houdbare melk, sap, kikkererwten, linzen, rijst, pasta, thee, koffie, blikjes tomaten, bonen en uien).

Met jullie steun kunnen wij  deze gezinnen hun vasten laten verbreken, wat een mooie zegening insha'Allah!🤲. Doneer of deel dit betaalverzoek met uw familie, vrienden en collega's;

Wij gaan uit van € 25 per pakket. Einddoel is €1250 voor 50 gezinnen. 

DOEL BEHAALD VOOR RAMADAN VOEDSELPAKKETTEN 2022

Dankzij onze vrijgevige Ummah is € 1352,- ingezameld voor gezinnen in Marokko.

Door jullie steun kunnen wij deze gezinnen hun vasten laten verbreken tijdens de iftar, wat een mooie zegening insha'Allah!

Jazak'Allah gair. Dank voor uw steun🤲.

 

ALHAMDOELILAH DE FINANCIERING VAN DE BOUW VAN DE TWEE WATERPUTTEN ZIJN AFGEROND!

Waterputten Weeshuis in Al Hoceima, Marokko

In Al Hoceima staat een internaat voor meisjes en jongens. Er wonen op dit moment 200 kinderen. Dit weeshuis heeft echter geen watervoorziening. Om dit mogelijk te maken hebben wij geld ingezameld zodat er twee waterputten zijn aangelegd in de buurt van het weeshuis, waardoor de kinderen voorzien worden van schoon water.

Jazak'Allah Ghair

 

 

SCHOOLTASSENACTIE IS BEHAALD!

Schooltassen voor kinderen in Amskar en Amasien, Marokko💼

Bedankt voor jullie bijdrage ♥️

Alhamdoelilaah lieve donateurs. Het project voor de dorpskinderen in Amskar en Amasien in zuid-Marokko is behaald dankzij jullie gulle giften. Het betrof een project gericht op kinderen die in armoede leven. De voorzieningen voor onderwijs zijn in de wijken met armoede minimaal. Voor ouders is het vaak niet mogelijk om schoolspullen te kopen. De kinderen ervaren het naar school gaan als een zegening.

Er is met succes ingezameld voor ongeveer 250 kinderen om hen te voorzien van gevulde schooltassen en schrijfmateriaal. De schooltassen zijn gevuld met pennen, potloden, stiften, etui, schaar, liniaal, puntenslijper en gum. Hiermee kunnen zij zich verder ontwikkelen en de kans op een betere toekomst vergroten. Moge Allah jullie voor jullie inzet belonen In Sha Allah.

Jazak'Allah Ghair

 

 

ROLSTOELPROJECT IS BEHAALD!

Rolstoelen voor kinderen en volwassenen in Lisasfa te Casablanca, Marokko💼

Bedankt voor jullie bijdrage ♥️

Alhamdoelilaah beste donateurs. Het rolstoelenproject  voor de kinderen en volwassenen in Lisasfa te Casablanca Marokko is behaald dankzij jullie gulle giften. Het betrof een project gericht op mensen die in armoede leven. De medische voorzieningen zijn in de wijken met armoede minimaal. Voor ouders is het vaak niet mogelijk om rolstoelen te kopen. Dankzij jullie gulle giften is het mogelijk geweest om 5 rolstoelen en 20 loopkrukken voor deze stichting te realiseren inclusief bekostiging van de transportkosten

Moge Allah jullie voor jullie inzet belonen In Sha Allah.

 

Inzameling voor een elektrische rolstoel voor Mehdi Ibrahim.

Mehdi is een man die in Marokko woont en verlamd is geraakt in 2010 en als gevolg van een ongeluk zijn rug heeft gebroken. Sinds die tijd zit hij zonder werk en heeft hij geen inkomen. Hij krijgt wat hulp van familie. Hij kan amper de huur nog betalen en huurt nu in bij anderen met zijn gezinnetje en krijgt wat hulp van El Mohsinin. De pijn is ontstaan als gevolg van doorligwonden op zijn lichaam. Als gevolg hiervan kan hij zich nauwelijks meer bewegen. Hij heeft hulp nodig met alles. Hij heeft ook medicatie nodig. Er is een elektrische rolstoel voor Mehdi nodig om nog enigszins mobiel te blijven. Er was een bedrag van € 1500, - nodig. Er is €600 aan donaties binnen gekomen, in de tussentijd kreeg wij een bericht van Mehdi dat stichting Bladi de kosten voor aanschaf van een elektrische rolstoel volledig heeft betaald. Daarom is vanuit stichting Baraka4hulp besloten het ingezamelde bedrag over te maken voor de betaling van hoognodige medicatie.

Jazak'Allah Ghair

 

 

FIETSPROJECT SCHOLIEREN IN MAROKKO IS BEHAALD

In vele dorpen in Marokko wonen kinderen vaak  kilometers ver van hun school of madrassa. Soms lopen kinderen wel een halve dag om naar school te gaan, als zij ook nog uit de armste gezinnen komen waar soms ook niet voor een ontbijt gezorgd kan worden, dan komen zij doodmoe de klas binnen en hebben zij onvoldoende energie om de lesstof op te nemen. Zij willen graag leren en hun diploma's halen. Om dit mogelijk te maken hebben wij jullie gevraagd om mee te helpen met onze actie " Fietsen naar school in Marokko". Op dit moment is het Alhamdoelilah dankzij een donateur gerealiseerd om een eerste lading met goede gebruikte fietsen op transport naar Marokko te sturen. 

 

 

KLEDINGPROJECT AMSKAR, MARRAKECH EN CASABLANCA IS BEHAALD

Er zijn diverse kleding inzamelingsacties geweest, dit heeft geresulteerd in 3 transportladingen naar respectievelijk Amskar, Marrakech en stichting Lisasfa te Casablanca. Het ingezamelde geld is gebruikt voor de betaling van de transportkosten.